U bent hier: Home / AANBOD / VOLWASSENEN / Leraren

Leraren

Oprichter en hoofddocent van Aikidocentrum Utrecht is Henk van Duin (1956). Sinds 1983 beoefent hij intensief aikido en volgde hij vele aikido-workshops (stages, zomerscholen ed.) in binnen- en buitenland. Daarnaast trainde hij 5 jaar Katori Shinto Ryu en hebben ook andere gevechtskunsten zijn interesse, zoals Jodo en Systema. Op dit moment is hij 6de dan, bij de Aikikai Hombu Dojo geregistreerd en bevoegd examens af te nemen tot 4de dan.

zw 1

In 1990 is hij begonnen met lesgeven. Die activiteit is uitgegroeid tot wat nu een club is van plm. 80 volwassenen en ruim 100 kinderen: Aikidocentrum Utrecht, waarvan hij zakelijk en inhoudelijk de leiding heeft. Nog steeds staat hij bijna dagelijks op de mat, ruim 20 uur per week. Klik hier voor zijn Visie op aikido.

Na zijn studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, volgde hij diverse trainingen op gebied van emotioneel lichaamswerk  oa. bij BodyMind en het ITIP. Hij werkte als leraar levensbeschouwelijke vorming in het Middelbaar Onderwijs, als zelfverdedigingconstructeur bij Justitie en zeven jaar als docent Aikido aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 1994 werkte hij als freelancer voor diverse trainings- en adviesbureaus en geeft hij trainingen en coaching op diverse gebieden.  Vanaf 1 januari 2006 geeft hij op eigen titel training, coaching en workshops. Voor meer info en uitgebreid curriculum  zie www.aiki.nl   en  www.leveninbeweging.nu   

 

Naast Henk worden de lessen mede verzorgd door de Jurjen en Marcel als assistent-leraren, beide meer dan 15 jaar aikido-ervaring en  Aikikai geregistreerd.

Jurjen
Jurjen van de Groep
(4de dan)
marcel kok aikido
Marcel Kok
(4de dan)

Verder geven er nieuwe en jonge leraren les , waarvan 2, Jurriaan (23) en Ruben (28).


jurriaan.jpg

JURRIAAN (2de dan)
geeft les aan beginners 2 op
woensdag

ruben in actie (links).jpg

RUBEN (2de dan)
geeft les op vrijdag

nico
 NICO 2de dan
geeft les aan beginners op
maandag (en assisteert bij
de wapenles)

 

zw15
Henk en Marcel samen
marcel (l)  en jurjen (r) 2
Marcel en Jurjen samen
 

Henk in actie:

openingsdemo tijdens embukai  (2009) ter gelegenheid van de oprichting van een landelijke organisatie, met de Doshu, kleinzoon van de grondlegger van aikido als eregast
* budogala (2005) in Galgewaard, Utrecht, klik hier