U bent hier: Home / AANBOD / JEUGD / Jongeren 13 t-m 17

Jongeren

Ben je tussen de 13 en de 18 en wil je graag lekker intensief sporten en tegelijkertijd weerbaarder worden, kom dan naar aikido. Dynamisch, uitdagend, leuk, je wordt er lenig en sterk van, en niet -onbelangrijk- aikido is effectief als zelfverdediging op een niet-agressieve manier.

 

joline in actie 1.jpg
steven in actie 1 joline in actie 2 steven in actie 2

Sinds  september 2014 zijn er twee jongerengroepen, samen tellen ze zo'n 30 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 14 en 15 t/m 18.
Lijkt aikido op judo of jiu jitsu? Ja en nee: het grote verschil is dat we geen wedstrijden hebben. En: aikido is pure zelfverdediging, op een vreedzame, geweldloze manier.
Is aikido dan 'soft'? Nee, integendeel, het is stevig en effectief, maar wel ...geweldloos. Er zijn veel klemmen om je tegenstander te vast te pinnen -zodat hij/zij niet meer zoveel kan doen- en worpen, doordat je de aanvaller uit balans brengt (en dus niet om de ander persé pijn te doen of letsel toe te brengen). Op foto's en filmpjes hier op de site kun je dat goed zien.

finn 1 daan en menke pim heupworp

Je leert bij ons realistisch aikido, dwz dat je er echt iets mee kunt als je wordt lastig gevallen. Aikido kent geen trappen en stoten, maar je leert wel je er tegen te verdedigen. Aikido is dynamisch, nooit statisch, dus leer je je verplaatsen (uit de aanvalslijn stappen) en voortdurend bewust te zijn van waar je goed staat of juist heel kwetsbaar bent. Je leert ook wat je nog kan doen als je aikido-techniek niet werkt. 
Verder is het belangrijk dat je  ook leert "valbreken" en leert rollen, voorwaarts en achterwaarts en vanuit allerlei posities. Dat vraagt souplesse, co√∂rdinatie, veerkracht, vertrouwd worden met de grond/mat (=tatami). 

groep jongeren 1

 

En zo valt er nog veel meer over te vertellen. Maar net zoals je zwemmen leert door te doen, leer je aikido ook alleen maar op de mat, dus door te doen. Leren doe je altijd met vallen en opstaan, bij aikido is dat letterlijk zo. Je leert ook samen, dus ook samenwerken, wat ook leuk en gezellig is. Een goede sfeer op de mat vinden wij belangrijk.

Al meerdere kinderen die rond hun 8ste begonnen zijn met aikido hebben hun zwarte band gehaald (1ste dan), en 2 al hun 2de dan! Zie nieuws.

Kom gerust een keer kijken of een proefles doen.
De lessen zijn op dinsdag om 16.30 - 17.45 en van 17.45 - 19.00 en op zaterdag van 10.00 tot 11.15 en van 11.30  tot 12.45.
In principe train je 2x per week, bij wijze van uitzondering is 1x per week trainen ook soms mogelijk.
Zie lesrooster.  Voor de kosten klik hier

 
  
esger & jurriaan in 2006
vroeg begonnen
jurriaan en esger 2013 shodan.jpg
en al jong shodan
(2013)
2de dan!!!
en in 2016 2de dan.
V.r.n.l. Jurriaan, Ruben, Esger
Ruben begon als 20-jarige in 2009
Jurriaan en Ruben geven beide ook les
Joline 1ste kyu (2016)
Joline 1ste kyu
(2016)

We werken ook met stok (jo),  mes (tanto) zwaard (boken), omdat aikido veel van zijn bewegingen ontleend heeft aan stok- en zwaardvechten. Je leert je dus ook verdedigen tegen iemand die iets als een wapen in zijn hand heeft (...). 

 
orkote2.gif2