U bent hier: Home / AANBOD / JEUGD / Jongeren 13 t-m 17 / Info voor ouders

Info voor ouders

groep jongeren 1Met de middelbare school wordt er vaak een nieuwe fase ingeluid en na 1 of 2 jaar is groep 8 "eeuwen geleden". Kinderen van die leeftijd vragen een andere benadering, ze hebben vaak andere behoeften, hun lichaam verandert, hun energie en gedrag verandert. Vanaf 10 jaar oud (ieder kind is weer anders!) wordt het fysiek samenwerken/sporten tussen jongens en meisjes beladen: er is een soort gêne om me elkaar te werken, ze kijken elkaar niet aan, communiceren onhandig; ze zoeken met name hun eigen sexe op. Om die reden is het ook interessant om ze wel te blijven uitnodigen, met elkaar te trainen met respect voor elkaar, maar tegelijk ook waardevol ze beiden een eigen domein te geven, een eigen sfeer en waarin ze hun eigen energie kunnen uitleven.


We doen 'realistisch aikido', dus minder nadruk op vorm en meer op weerbaarheid: stoeien, trappen en stoten komen ook aan bod, maar allemaal wel binnen de aikido-context. Op die manier probeer ik de "straatwaarde" van aikido wat te verhogen: ik vind het belangrijk dat de jongeren zich ook echt veiliger voelen op straat/school doordat ze aikido doen.
In aikido leer je als aanvaller op een bepaalde manier mee te gaan met de techniek (je leert dus aan te voelen waar je kwetsbaar bent of waar je 'verkeerd' staat). In de praktijk zal een aanvaller niet zo mee bewegen, dus leren we de jongeren ook in die situatie (toch ook) aikido te blijven doen en/of zich te kunnen weren.
Er zijn 2 aparte groepen, in de leeftijd van grofweg 12 t/m 14 en 15 t/m 18, in totaal 28 jongeren, meisjes en jongens samen.

Binnenkort verschijnen er filmpjes op deze site om u een indruk te geven van wat je met aikido als jongen of meisje zoal leert. Een paar meisjes  (tussen de 14 en 18 jaar) trainen nu al 5 á 10jaar aikido en een paar jongens trainen zelfs al langer. Drie jongeren van begin twintig en als plm. 8jarige bij ons begonnen hebben bij ons hun zwarte band gehaald .  `zie nieuwsbericht` 

'aanvallen'  lekker even hangen  wat kletsen samen 
 DSC00658.JPG  671 plezier
zaterdag 12-11-2016
examentraining
tussendoor wat eten & drinken
wat hangen &samen kletsen

Twee keer per week trainen, lesdagen en -tijden: 

De groep van 12 t/m 14 jaar

op dinsdag van 16.30 - 17.45  en zaterdag van 10.00 - 11.15 (eventueel is de woensdag les van 17.45 ook mogelijk voor hen die of niet op maandag of niet op zaterdag kunnen)

De groep van 15 jaar en ouder:

op dinsdag van 17.45 - 19.00 en op zaterdag van 11.30 -  12.45

Kosten zie Contributie 


jurriaan.1
 
jurriaan.2
jurriaan.3
jurriaan.4
jurriaan.5