U bent hier: Home / AANBOD / STAGES / Waarom

Waarom

detail jo
Hieronder is informatie te vinden over stages van Aikidocentrum Utrecht. Het woord stage roept voor een leek vaak verwarring op, het woord "workshop" of gewoon "les" zou misschien beter zijn. In de aikido-wereld is het woord stage heel gangbaar en bestaat uit een dagdeel of uit één, twee of meer dagen waarin intensieve lessen worden gegeven worden door een bekende of minder bekende leraar uit binnen- of buitenland, met hoge dangraad (vanaf 4e dan). Bij ons in de dojo komen Michele Quaranta (6e dan) en Fransesco Marella(6de dan) , in totaal zo'n 3 á 4 x per jaar. Rond Hemelvaart hebben we vaak een langere stage.
Iedere sensei of leraar kijkt op zijn eigen manier tegen aikido aan en benadrukt weer andere aspecten van het aikido, soms op het vlak van de technieken, soms gaat het over ukemi, of over ademhaling, over flow, etc. Dit is een zinvolle afwisseling op de onderwerpen uit de reguliere lessen van je eigen leraar.


kotegaeshiHet voornaamste doel van een stage zijnde een zeer intensieve training, qua tijd en inspanning, met meer en andere mensen, is om je aikido verder te ontwikkelen. Je wordt even helemaal ondergedompeld en dat is steeds weer een bijzondere ervaring.  Het zijn belangrijke momenten in je ontwikkeling juist doordat je onder een andere leraar, met andere mensen en vooral ook intensiever traint (in 3 dagen 10 á 12 uur, wat voor sommige mensen net zoveel is als het aantal uren wat ze per week of zelfs per maand trainen!).
Ben je lid van Aikidocentrum dan wordt er van je verwacht dat je minstens 2x per jaar deelneemt aan een (hele!) stage.


genkei michele.jpg Verder zijn de stages natuurlijk ook bedoeld om contact te onderhouden met aikidoka's van andere dojo's en door middel van gezamenlijk te trainen van elkaar te kunnen leren. Op die manier krijg je ook een beeld van het aikido en het nivo in andere dojo's of landen. Daarom gaan aikidoka's niet alleen naar stages in hun eigen dojo, maar reizen ze ook naar andere dojo's. Meerdere (gevorderde) leden van onze dojo gaan dan ook naar stages van andere organisaties en naar het buitenland (Zwitserland, Tsjechië).
Iedereen die naar een stage van ons wil komen is van harte welkom bij Aikidocentrum Utrecht.