U bent hier: Home / WAT IS AIKIDO? / Hoofddocent: Henk van Duin (5de dan)

Hoofddocent: Henk van Duin (5de dan)

Oprichter en hoofddocent van Aikidocentrum Utrecht is Henk van Duin (1956). Sinds 1983 beoefent hij intensief aikido en volgde hij vele aikido-workshops (stages, zomerscholen ed.) in binnen- en buitenland. Naast aikdo beoefende hij 5 jaar Katori Shinto Ryo en hebben ook andere gevechtskunsten zijn interesse, zoals jodo en systema. Hij heeft de 5de dan, bij de Aikikai Hombu Dojo geregistreerd en heeft tevens de bevoegdheid van de Hombu Dojo om danexamens af te nemen en te gradueren.


In 1990 is hij begonnen met lesgeven. Die activiteit is uitgegroeid tot wat nu een club is van plm. 80 volwassenen en ruim 100 kinderen: Aikidocentrum Utrecht, waaraan hij zakelijk en inhoudelijk de leiding geeft. Nog steeds staat hij bijna dagelijks op de mat, ruim 20 uur per week.

Na zijn studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, volgde hij diverse trainingen op gebied van emotioneel lichaamswerk bij BodyMind en het ITIP. Hij werkte als leraar levensbeschouwelijke vorming in het Middelbaar Onderwijs, als zelfverdedigingsinstructeur bij Justitie en zeven jaar als docent Aikido aan de acteursopleiding van de  Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 1994 werkte hij als freelancer voor diverse trainings- en adviesbureaus en geeft hij trainingen en coaching op diverse gebieden.

_MG_9945.JPG
_MG_9919.JPG

Klik hier voor zijn Visie op aikido.

Voor een interview  klik hier

 

Vanaf 1 januari 2006 geeft hij op eigen titel training, coaching en workshops. Voor meer info en uitgebreid curriculum  zie : www.leveninbeweging.nu (uit de ether, bedrijf gestopt per 1-1-2017) en   www.aiki.nl 


Naast Henk worden de lessen mede verzorgd door de Jurjen en Marcel (beide 4de dan) als collega-leraren, beide 15 jaar aikido-ervaring en  Aikikai geregistreerd. Daarnaast assisteren Jurriaan (2de dan) en Ruben (2de dan) en Nico (2de dan), zie hier.

 

openingsdemo tijdens embukai  (2009) ter gelegenheid van de oprichting van een landelijke organisatie, met de Doshu, kleinzoon van de grondlegger van aikido als eregast
* budogala (2005) in Galgewaard, Utrecht, klik hier

 

Henk afweer tegen tanto Ruben   uitleg henk armklem (jurjen)