U bent hier: Home / WAT IS AIKIDO? / Gastdocenten

Gastdocenten

Vaste (stage)leraren uit het buitenland

Michele Quaranta, 6e dan aikikai, naaste medewerker van Ikeda sensei.

kuzushi   Hij heeft een dojo in Basel en Praag, en is aangesloten bij de ACSA, de Zwitserse aikidobond. Hij is "technisch directeur" van de Slowakijse Aikidobond. Onze dan-examens lopen momenteel via deze bond. 
Sinds 1999 komt hij regelmatig naar Nederland in onze dojo om stages te verzorgen volgens het systeem van Ikeda sensei. Verder geeft hij ook stages in Tjechië, Slowakijë, Croatië, Servië, Macedonië, Polen, Ierland en Egypte. Als meest nabije leerling van Ikeda heeft hij diens stijl het best kunnen bestuderen en later verder uitgewerkt (en nog steeds....) Zeer dynamische, enthousiaste leraar. Met hem werken we het meest samen. Michele komt 3 á 4 x per jaar naar onze dojo en leerlingen van ons bezoeken door het jaar heen regelmatig stages van hem in het buitenland.


kiriotoshi (chinshin) 1
kiriotoshi (chinshin) 2
kiriotoshi (chinshin) 3
 
Francesco Marella (6de dan aikikai), vroege leerling van Ikeda sensei
Francesco Marella
Francesco Marrella beoefent sinds 1971 Aikido. Hij deed toen hij al een jaar Judo. De zes jaren daarna trainde hij bijna dagelijks, elke week drie maal Judo en minstens twee tot drie maal Aikido. 

Toen in 1977 Ikeda sensei in Zwitserland les kwam geven is hij bij hem in Zürich gaan trainen. Ikeda sensei heeft de ACSA (Zwitserse Culturele Aikido Associatie) opgebouwd en examinering ingevoerd. Francesco Marrella heeft 15 jaar wekelijks met Ikeda sensei getraind en is met zijn fascinerende leraar veel op reis geweest. Hij geeft zelf les in Wholen, Zwitserland, en maakt deel uit van de technische commissie van de ACSA.

 Fransesco Marelli